Hoppa till sidans innehåll

Ridskolan


ridskolan header.png


Välkommen till Bollnäs Ridsällskap! 

Bollnäs Ridsällskap är en ideell förening som bedriver ridskola i centrala Bollnäs. Vi erbjuder lektionsverksamhet för alla typer av ryttare, ung som gammal, erfaren tävlingsryttare som nybörjare. 
Vi anordnar också träningar i både hoppning och dressyr. Sommarläger, helgaktiviteter och tävlingar finns också att tillgå för att öka både kunskap och intresse.
I föreningen finns också ett stort ideellt engagemang!

 
Lektionsverksamheten
Målet för dig som rider på Bollnäs Ridsällskap är att du ska få ut så mycket som möjligt av din ridlektion och dina träningar/kurser. Därför har föreningen som krav att instruktörerna på ridskolan ska vara utbildade lägst SRL I.
Alla ridlärare på Bollnäst Ridsällskap har egna hästar/rider andras hästar på sin fritid. Dessa tränas och tävlas i både hoppning och dressyr. Som elev på BRS får du undervisning både praktiskt och teoretiskt. Hos oss har alla lektionsryttare rullande schema för teori, sitsträning och fördjupning i stallet varvat med ridning inom olika discipliner.

Träningsgrupper
Sedan år 2018 finns det träningsgrupper på ridskolan. Syftet med grupperna är att elever som vill satsa mer på sporten ska få chansen att utvecklas inom både hoppning och dressyr. Tanken med träningsgrupperna är att ge eleverna möjlighet att tävla både internt och externt utan att själva behöva köpa en egen ponny eller häst. Ett första steg är de interna klubbtävlingar som anordnas på hemmaplan. Därefter finns möjlighet att hyra ridskolans ponnyer/hästar för att tävla externt. 

Ridskolans samarbeten
Bollnä RS samarbetar med Daglig verksamhet i Bollnäs kommun och har två grupper som arbetar på ridskolan alla vardagar. De hjälper till i stallet, klipper gräs, sladdar ridbanor, bygger hagar med mera. Ridskolan tar också emot elever från bland Realgymnasiet i Gävle för APL-praktik. Hälsinglands utbildningsförbunds gymnasielinje skog, mark och djur har också viss del av sin praktiska undervisningen hos oss.

Ridskolan är öppen för besökare, vi tar också emot förskolor och förskoleklasser som vill umgås med hästar/borsta/rida på ridskolan. Bollnäs Ridsällskap tillhandahåller även ridning för personer med funktionshinder flera dagar i veckan.

Prova på ridning
För de barn och ungdomar som är nyfikna på ridning erbjuder ridskolan barnridning vissa helger. Det innebär att man kan prova lektionsridning en stund för att känna på hur det är. Perfekt för dig som aldrig har ridit tidigare, eller för dig funderar på att börja rida. Håll utkik på Facebook, hemsida och anslag i stallet för att se när tillfällen finns!

Välkommen till oss
Bollnäs Ridsällskap har öppet nästan alla dagar i veckan, under helgerna är det ofta aktiviteter eller tävlingar och då är du jättevälkommen att hälsa på!
Det viktigaste för oss på Bollnäs Ridsällskap är att du som är elev, du som har din häst uppstallad hos oss, du som arbetar ideellt i föreningen eller du som är anställd får en bra upplevelse när du är här. Att vara en del av en förening och en ridskola ska vara roligt och lärorikt, du ska kunna hantera hästar säkert och känna att du gör en personlig utveckling.
Hoppas du ska trivas, välkommen till Bollnäs Ridsällskap!

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 24 AUG 2018 13:32 Skribent: Mia Skäryd

imageldua.png

EU-logo-jordbruksfonden-farg.jpg

 

 loppis1.jpg

rf-sisu-samverkar_webbox_250px.jpg

Postadress:
Bollnäs RS - Ridsport
Sjukhusvägen 119-125
82130 Bollnäs

Kontakt:
Tel: 0762828264
E-post: ridskolan@bollnasrs....

Se all info