Hoppa till sidans innehåll

Lektionsinformation


Välkommen att rida lektion hos oss på Bollnäs Ridsällskap!

Våra lektioner 

Lektionstiden är 45 minuter för alla grupper förutom träningsgrupperna, de rider 60 minuter. Mellan alla lektioner är det 5-10 minuters paus för ryttarbyten, in - och utsläpp av grupper samt utrustningskontroll. Lektionen börjar när eleverna går ut ur stallet och pågår fram till att eleverna ställer upp på medellinjen och sitter av. Det innebär att upp- och avsittning ingår i lektionstiden. Likaså ingår korrigering av stiglädrens längd, åtdragning av sadelgjord och av/påklädning. 

Utrustningskontroll

Det är viktigt att eleven är noggrann vid sadling, tränsning och vid påsättning av eventuella benskydd/martingal/hjälptyglar. Det är också väldigt viktigt att ridläraren gör en kontroll av utrustningen när eleven kommer in med hästen i ridhuset. Instruktören ska kontrollera att utrustningen sitter korrekt på hästen. Orsaken till att ridläraren gör denna kontroll är att förebygga skador hos häst och ryttare.

  • En lös sadelgjord kan göra att sadeln glider på sned - att hästen får panik och skenar. Det är inte heller så angenämt att hamna upp och ner som ryttare.. 
  • Är nosgrimman felaktigt spänd kan bettet inte inverka korrekt på hästen. Följden kan vara att ryttaren får svårigheter att stanna och styra, eller att hästen gapar/lägger tungan över bettet. Det kan också göra att hästen får förslitningar på tänderna, samt skavsår i munnen. 
  • Om sadeln eller tränset sitter fel kan hästen få skavsår. Dessa sår tar i värsta fall lång tid att läka vilket kan göra att hästen inte kan arbeta på lektionerna.

 

Olika typer av lektioner, priser och övrig information

På BRS finns olika typer av lektioner, allt för att vi ska tillgodose kundens behov! Är du vuxen, nybörjare, tävlingssugen eller önskar du att bara rida någon gång ibland? Vi har det mesta för dina behov och kan skräddarsy privata lektioner just för dig. Kika in våra Ridgrupper  för att se våra erbjudanden och hur du kontaktar oss. 

 

 

Det finns inget album kopplat till denna sida.

imageldua.png

EU-logo-jordbruksfonden-farg.jpg

 

 loppis1.jpg

rf-sisu-samverkar_webbox_250px.jpg

Postadress:
Bollnäs RS - Ridsport
Sjukhusvägen 119-125
82130 Bollnäs

Kontakt:
Tel: 0762828264
E-post: ridskolan@bollnasrs....

Se all info