Hoppa till sidans innehåll

Interna tävlingar/arrangemang


Klubbtävlingar som arrangeras av Bollnäs Ridsällskap 

Syftet med klubbtävling är att arrangera tävlingar för medlemmar som passar så många nivåer av ridande som möjligt i klubben. Klubbtävlingarnas syfte är att fungera som träning och utbildning för såväl hästar som ryttare samt att vara ett stimulerande och roligt inslag i verksamheten. Det är viktigt att bra sportsmanship och ’code of conduct’ alltid genomsyrar tävlingsverksamheten.

Vem får delta i klubbtävlingar?
För att få delta i klubbtävlingar på Bollnäs Ridsällskap måste du vara medlem i klubben..Läs mer under "medlemskap" på hemsidan för aktuell avgift samt hur du betalar.

Funktionär
Tävlingsverksamheten är inte en självgående verksamhet, det krävs jobb för att arrangera en tävling och därför är din insats som funktionär viktig! Tänk på att du själv är beroende av att det finns funktionärer på plats när du ska tävla. Allas insatser är lika värdefulla och tänk på att om alla hjälps åt blir det mycket roligare och bättre tävlingar! Ett alternativ kan vara att be kompisar och släktingar att ställa upp som funktionär när du själv rider. På varje tävling behövs olika funktionärer som ser till att tävlingen flyter på. Alla kan vara funktionärer! Det krävs ingen utbildning eller tävlingsvana. Uppgifter som funktionär kan vara:

  • In/utsläpp
  • Sekretariat
  • Prisutdelare
  • Banpersonal
  • Tidtagare hoppning
  • Löpare dressyr (hämtar resultat från domare och går med dem till sekretariatet)
  • Domarsekreterare, dressyr
  • Framhoppning (minst 18år)
  • Speaker
  • Cafeteriapersonal 

Det är en skyldighet för alla som har varit med och tävlat att hjälpa till att ta bort hinder/dressyrstaket, mocka ridbanan mm efter tävlingen, samt se till att det är snyggt på anläggningen. 

Säkerhet
Hjälm ska bäras vid ridning samt vid hantering av hästar om du är under 16 år.
Säkerhetsväst ska användas av alla ryttare under 18år vid hoppning.

Ryttarens klädsel
Vid klubbtävling skall ryttarens klädsel vara hel, ren och för ridsporten ändamålsenlig. Överdel/topp skall bäras i enlighet med regler i respektive TR.  Godkänd ridhjälm och skor/stövlar med klack skall användas. Alla under 18 år skall bara säkerhetsväst vid hoppning. Om du har långt hår ger det ett prydligare intryck om du sätter upp det i flätor, hästsvans eller använder hårnät än om det hänger löst.

Hästens utrustning
På klubbtävlingar skall TRs regler följas för respektive gren. Ryttare kan beviljas tillstånd av tävlingsledning för avsteg från dessa regler, om det finns goda anledningar som inte strider mot TRs regler för klubbtävlingar vad gäller säkerhet.

Anmälan
Anmälan till klubbtävling sker på minridskola.se. Återbetalning av startavgift är möjligt fram till sista anmälningsdatum, därefter är anmälan bindande. Vid uppvisande av läkar/veterinärintyg kan halva startavgiften återbetalas även efter sista anmälningsdag.

Clear Round
Vid hopptävling med bedömningen clear round (CR) rids en hinderbana utan omhoppning. Rosett delas ut till alla felfria ekipage. I händelse av uteslutning ges möjlighet att hoppa valfritt hinder, alternativt göra en omstart, detta sker dock utom tävlan. Om uteslutning sker p.g.a. avfallning/omkullridning lämnas banan till fots. Under förutsättning att ryttare och häst/ponny är oskadda ges möjlighet att rida banan en gång till senare.

Vanliga frågor

Måste hästen vara vaccinerad?
- Ja (Nytt beslut av årsmötet 2017)

Kan jag vara med utan att vara medlem?
- Nej klubbtävlingarna är för våra medlemmar, man får gärna bli medlem.

Kan jag vara med på en triangelmärkt häst?
- Nej, alla hästar måste vara i tävlings och träningsmässig kondition.

Hur anmäler jag mig?
- minridskola.se

Kan jag tävla bettlöst?
- Om du får dispens av tävlingsledningen, tänk på att ansöka om detta vid din anmälan.

Uppdaterad: 05 JAN 2018 15:09 Skribent: Annika Sjökvist
E-post: This is a mailto link

imageldua.png

EU-logo-jordbruksfonden-farg.jpg

 

 loppis1.jpg

rf-sisu-samverkar_webbox_250px.jpg

Postadress:
Bollnäs RS - Ridsport
Sjukhusvägen 119-125
82130 Bollnäs

Kontakt:
Tel: 0762828264
E-post: ridskolan@bollnasrs....

Se all info